“Frank is een goede kok! Zijn houding is discreet, dat is zijn kracht”
“Na onze verhuizing wilden we tijdens een open huis op een leuke manier onze gasten ontvangen. Een gewone cateraar vonden we afgezaagd. We wilden het graag anders. Exclusiever. Met lekkere hapjes voor onze familie en vrienden, op een leuke manier gepresenteerd. Frank van Steeg, microdining kok op locatie, heeft dit perfect voor ons verzorgd,” vertelt de heer Bijl uit de Utrechtse Heuvelrug.
Voor de borrel van 19.00 tot 21.00 uur werd een groep van ongeveer vijftig mensen verwacht in de nieuwe woning. Dat is dus best een forse groep om voor te koken, maar Frank heeft er ervaring mee. Het leuke van zijn vernieuwende manier van cateren is, dat hij alles op locatie bereidt. Hierdoor krijgt het eten de aandacht die het verdient, is de smaak perfect en de presentatie tot in de puntjes verzorgd.
De bezoekers van familie Bijl vonden het geweldig. Nooit hadden ze verwacht dat het open huis een live cooking event zou zijn. “Een kok die bezig is met het eten is veel leuker. Het zorgt voor een levendige aankleding van je feest. Het was bijzonder lekker, met name de combinaties van herkenbare en minder bekende ingrediënten waren verrassend en bijzonder smaakvol. En, Frank deed het fantastisch. Hij blijft goed op de achtergrond, terwijl hij natuurlijk wel aanwezig is. Dat is zijn grote kracht.”
Frank serveerde een breed aantal gerechten: huisgemaakte toost, wilde zalm met limoenmayonaise, gevulde champignons, bruschetta met carpaccio, Italiaanse schapenkaas met pijnboompitten en rucola sla, gamba’s met yuzu vruchten en als dessert huisgemaakte hangop en chocolademousse.
Hij maakt uitsluitend gebruik van verse, pure en eerlijke ingrediënten. Iedereen die van lekker eten houdt, kan zijn stijl van koken op locatie, microdining, waarderen. “Hij heeft onze smaak en voorkeuren goed aangevoeld,” vertelt de heer Bijl. En zo zorgde Frank ervoor dat huiverend binnenvallende gasten op die kille februaridag ondergedompeld werden in een warme sfeer van gezelligheid en verrukkelijk eten.
Hoewel het feest pas einde middag aanving, arriveerde Frank die dag al vroeg om alles in gereedheid te brengen. In de woning stond een volledige, nieuwe keuken tot zijn beschikking. Frank verzorgde alle ingrediënten, nam extra kookspullen mee, het servies waarin de gerechten werden geserveerd en het bestek. “Dat was nog een ander gemak: achteraf hadden we geen vaat. Hij heeft onze keuken werkelijk waar tip top achtergelaten. Alsof er niks gebeurd was, en alsof er geen vijftig mensen in- en uit hadden lopen. Dat maakte de gelegenheid voor ons ook ontzettend leuk en ontspannend. We hadden alle gelegenheid om met onze gasten bij te praten. Voor alles werd gezorgd. Klasse!”
Contact
Micro Dining
Frank van Steeg
Troelstrastraat 56
8072AN Nunspeet
T: 06 2762 0562
E: frank@microdining.nl